lunes, 8 de febrero de 2010

DEMOLIDORA ADAPTACIO DE LA CARRETERA, O THE ROAD QUE DEU QUEDAR MES FI O INTERESSANT O VES A SABER



Ahir vaig anar a veure La Carretera, l'adpatació de la famosa novel.la de Cormac McCarthy, i deunidó la hòstia que et fot a la cara la pel.liculeta.
John Hillcoat un director per mi desconegut que veig que te una altra pel.li que pinta força interessant, trasllada a la pantalla la ja de per si dura novel.la de McCarthy i no ens dona ni una sola concesió. El director agafa la novel.la de McCarthy i ens la converteix en imatges lletra a lletra sense ganes, molt acertadament, d'edulcorar un texte tan cru com el del nordamericà.

A La Carretera veiem con un pare i un fill travessen el que va ser Estats Units cap al sud per trobar una mica de civilització o vida, ja que el mon ha estat debastat per algun tipus de catastrofe. No hi han aliments ni gairebé aigua potable, els pocs supervivents que hi han es dediquen a la supervivència pura i dura si no s'han passat al canibalisme i l'esperança que normalment es l'últim que es perd fa temps que ha quedat enrere. Potser aquest pare en conserva una mica o simplement es nega a la idea del suicidi, però el seu fill ha nascut sense saber el que es.

La posada en escena de la pel.li es sensacional, amb uns paratges desoladors que ens transmeten una angoixa consatnt. Els interprets estan magnífics, tant Mortensen com el nen com les breus aparicions de Theron o Robert Duvall es deixen la pell en totes les escenes d'aquesta gran pel.licula. La direcció es molt ferma no donant cap moment de la relaxació al espectador i dominant el ritme i els encuadraments a la perfecció. La banda sonora la signa Nick Cave amb Warren Ellis, fent una partitura minimalista que s'adapta a la projecció com un guant. I evidentment, la història del Senyor McCarthy amb la que va guanyar el Pullitzer fa un o dos anys es un cop de puny a la teva boca així que no se que mes podeu demanar.

Una de les millors pel.licules de l'any passat sense cap mena de dubte que passarà a ser un clàssic desde demà mateix.

McCarthy es un gran escriptor i les dues últimes adaptacions de llibres seus ens han donat dues pel.lis importants. No puc esperar a l'adaptació de Meridiano de Sangre que espero que li donin al Senyor Hillcoat si saben el que ha de fer.

1 comentario:

Unknown dijo...

I like this blog, nice posting...
thanks for sharing this..


gigolos avila