sábado, 9 de mayo de 2009

YOUTUBE AMAGA TRESORS

Be donçs, aquesta situació temporal em dona mes temps lliure del que voldria, i part d'ell l'he dedicat a passejar-me, virtualment que no puc ni recolçar el putu peu, pel portal Youtube.

I hi he trobat unes quantes coses la mar d'interessants.

Us comentaré les quatr que he pogut veure ultimament. En primer lloc vaig veure l'esgarrifós documental Jesus Camp, està amb subtitols en spanish, campament de formació taliban però amb crisitans. Fonamentalisme infantil a tope, rentats de cervells desde les mes tendres edats, nens de 10 anys foten sermons i proclamant-se anti-avortament, professors o monnitors sinistres i amb pinta de pederastes inculcant odi i falsos valors a la juventut americana, a una part es clar, la dels pares mongòlics ultra cristians, negant la evolució de les especies, el mes suau de tot. Practiquen un proselitisme insà gens obert de mires. Destacar un parell d'escenes, l'una la del convidat especial a parlar als nens i nenes de lo dolent que es l'avortament, porta uns fetus de joguina per explicar les seves teories dignes del personatge mes sinistre d'una producció de serie B de Roger Corman. L'altre, al final del documental on s'enduen als nens al carrer a fer proselitisme i antiavortisme amb la ciutadania.
El "educa a tus hijos pero no al resto de los chicos co" en aquest cas no es aplicable, que algú s'encarregui d'educar a aquests nanos perquè si els deixeu en mans dels seus pares i dels seus professors, estem apanyants.

Per no decaure però cambiant el to, vaig visionar Hated, el documental on s''ens explica la vida de G.G. Allin i els Murder Junkies. G.G. Allin va ser un monstre real que es pujava a l'escenari, un punk rednek alcoholic i drogadicte enganxat a la violència mes salvatge. A través de diferents entrevistes a antics companys d'escola, membres del seu grup, inclós el seu germà Merrel amb bigoti hitlerià i el seu bateria nu, i al propi G.G. fem una passejada per l'infern personal d'un paio que des de ben jovenet se sent atret pel costat mes fosc de la marginalitat. Toca en pilotes, es pega amb els assistens als seus concerts, es mutila com si fos paper, en un xou d'spoken word casca a una tia que li porta la contraria... vamos, un angelet! En aquest cas el documental només està disponible en english, però només per les salvatjades del grup ja val la pena. El meu pseudo-nivell d'anglès em va permetre entendreu gairebé tot, però alguna que altre annècdota m'he perdut. A destacar l'escena de l'spoken word, una altra on una turba de públic li fot una pallissa on li trenquen el braç i el lamentable final del documental. G.G. va morir de sobredosi després d'un concert en una festa amb els fans, ell sempre deia que es mataria a l'escenari però acaba morint abans de poder fer-ho, al final del documental surten unes imatges de l'enterramente on els paios de la banda porten el taut, i el portador de la part del darrere del documental no es un altre que el bateria nu. Deu n'hi do quina pandilla.

Després d'aquests 2 shocks del mal fari, vaig decidir buscar alguna cosa mes lleugereta, almenys en el plànol moral, almenys en el meu pànol moral, i motivat per l'emotiu i rialler record de la seva actuació en el 2on festival de la vaca vaig escriure al buscador Jim Rose Circus Sideshow, i hi vaig trobar un show sencer en 6 parts que em va transportar uns quants anys enrere quan em vaig pixar de riure en aquella carpa a Esterri d'Aneu. El show que es troba es un dvd editat al 1991 o 1992, però hi surten gairebé tots els personatges que ens van visitar en aquella ocasió, si no em falla la memòria jo només he trobat a faltar a les 2 lliutadores de sumo que s'envasaven al buit.
El Sr. Jim Rose es un paio que va decidir fer uns espectacle de Freaks per les audaces audiències dels 90, de fet va girar amb Nine Inch Nails i amb el Lollapallooza. Actualitzaba el circ de monstres amb monstres dels 90, començant per ell mateix que es clava claus a la toxa i s'hi fica destornilladors, deixant-se trepitjar el cap mentre te la cara sobre un munt de vidres i acompanyant-se d'una colla de frikis a qual pitjor. El primer en apareixer es Mr. Lifto, l'home que aixeca pesos amb les seves parts del cos, amb les orelles aixeca dos planxes, amb els mogrons un bloc de formigó, amb la titola aixeca una altra planxa... En el video no es veu, però al Dr. passaba el seu cos de contorsionista per una raqueta sense cordes que et deixaba bocabadat.
Acte seguit sur el rei de les tortures, un fakir que es clava claus a tot arreu i ens fa disfrutar d'un espectacle que ni un hombre llamado caballo.
També porten a un bon home que es fica condons per diferents orificis del seu cos i els treu per altres i que s'introdueix un tub de goma d'uns quants metres per la boca amb una probeta al final on hi foten birra i uns quants productes mes i s'ho injecten directament al cos per després extreure-ho.
I el mes destacable i encantador de tots el inquietant i perturbat Enigma, un paio que va tatuat de dalt a baix com si fos un puzzle que menja insectes i toca l'orgue com un posès. En aquest video, l'Enigma va tot tatuat però encara no te el tatuatje colorejat, en la seva visita al Dr. si que ja estaba pintat de blau i ademés s'havia afegit unes boles de nacar al cap per fer-se unes banyes.
Destacable, TOT, el show s'ha de veure de principi a fi i us garenteixo unes rises, fijo!


Be, ademés d'aquestes tres perles vaig veure també el documental que es va presentar a l'In-edit festival de fa un parell d'anys de la història del Heavy Metal, un bon documental d'hora i mitja on es repassa la història d'aquest gènere musical des dels inicis amb Zeppelin, Sabath... fins als nostres dies, potser tenen massa presència grups com Korn, s'entrevista massa al seu cantant, i s'obliden una mica de grups que per mi tenen mes importància però en 90 minuts tampoc es pot fer gaire mes, molt recomenable.

No hay comentarios: